Jump!
Door: Yvette en Ellen
Blijf op de hoogte en volg Ellen & Yvette
13 April 2011 | Australië, Cairns
Hallo, daar zijn we weer.
Nadat we Jack hadden verkocht zijn we eens na gaan denken over wat we gingen doen met onze onverwachte vrije tijd en geld. Een duikcursus, een vlucht naar Bali, toch nog naar Fiji.. maar uiteindelijk kwamen we op het briljante idee om gewoon eerder naar Thailand te gaan! We hebben een aantal vluchten omgeboekt zodat we nu 15 mei ipv 5 juni al in Thailand zijn. Dinsdag zijn we naar Peterpans gegaan en hebben we alles geboekt wat nog te boeken viel (behalve een aantal tours). Dat komt neer op: een vlucht naar Alice Springs, een 3-daagse tour naar Kata Tjuta, Uluru en Kings Canyon, de trein (Ghan) naar Darwin en een 7-daagse tour in Perth langs de westkust omhoog. Plus accommodatie in voorgenoemde plekken. Bye money! Maar het is goed besteed, hopen we. Zondag vliegen we al naar Alice. We hebben er zin in! Vanaf nu lekker alleen maar achterover leunen en vermaakt worden. We hadden voor dinsdag een bungee jump geboekt! Dat wilden we altijd al een keertje doen en waarom ook niet, als het kan?! Helaas was Ellen dinsdag ziek dus we zijn vandaag gegaan. We werden opgehaald in een bungeebus en naar het bungeecentrum in het oerwoud gereden. Ze hebben daar een soort hoge brug/steiger gebouwd van 50 meter. Toen mochten we dus in 32 graden alle 169 treden omhoog lopen. Eenmaal hijgend boven gekomen keken we naar beneden... dat water onderaan leek toch wel erg klein.. Maar we hadden wel een mooi uitzicht over het bos en Cairns. El werd in een body-harnas gehesen om niet te veel haar knie te belasten. Anders ging het niet goed. Yvette werd alleen aan haar enkels vastgeknoopt. De jongen die voor ons sprong was in het busje erg stoer aan het vertellen datie 2, nee 3 keer wilde springen. Eenmaal bovenaan telden de medewerkers af maar hij durfde niet te springen. Uiteindelijk ging hij achteruit over de rand hangen zodat de jongens hem los konden laten. Hij had een beetje hulp nodig. In tegenstelling tot ons! We waren wel een beetje zenuwachtig toen we op de rand stonden en naar de diepte beneden staarden. Maar we sprongen gelijk na het 5-4-3-2-1 GO van de medewerker. AAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH!!!!!!!! Het was echt heel gaaf, je krijgt zo'n achtbaangevoel in je buik en de grond komt heel snel op je af en dan wordt je omhoog getrokken door het elastiek. Daarna val je gewoon nog een keer. Je gaat uiteindelijk zo'n 5 keer op en neer voordat je beneden de peddel kan pakken van de jongen die op het bootje in het water stond. Hij maakte ons los en toen.. was het alweer voorbij. Wel echt super om gewoon ergens vanaf te springen waarvan je weet dat het niet goed gaat als je geen bungeekoord om je voeten geknoopt hebt. We zijn blij dat we het gedaan hebben. Sterker nog, we willen nog een keer. Maar dan ergens hoger, in Frankrijk of Hong Kong of Bali kan het. Verder hebben we deze week weinig gedaan, het was nadat we terug kwamen van Cape Trib nogal slecht weer, elke dag regen. Vanaf zondag werd het gelukkig superweer en het is nu elke dag boven de 30 graden met zon. We werken 3 uurtjes per dag en gaan dan naar de lagoon of bij het zwembad in het hostel liggen. Niet verkeerd. Ons volgende verslagje komt waarschijnlijk na ons outback-avontuur! Liefs!
13 April 2011 - 09:10
Annick:
Supervet!! Ik zou het echt niet durven! Wordt al duizelig als ik naar de foto kijk. Heel veel plezier op weg naar Thailand en nu maar hopen dat het weer zo mooi blijft, net als hier in Nederland!
xx -
13 April 2011 - 09:16
Jolien:
Stoer hoor! ik weet niet of ik het wel zou durven haha. Super leuk dat jullie eerder naar thailand gaan.
xxx -
13 April 2011 - 09:43
René Huffels:
Hoi Yvette en Ellen,
Helemaal te gek dat bungee jumpen.......wat een lef!!
Ik zou voor geen goud springen........het elastiek zou maar breken met mijn 100 kilo..........;-)
Veel plezier en moois in Thailand!!
Groet René
13 April 2011 - 15:26
Anneloes:
Zo het water ziet er inderdaad klein uit, maar wel echt heel stoer dat jullie het gedaan hebben!
good luck in Alice.
kusjes -
13 April 2011 - 20:31
Corry Gaasbeek:
Op de foto lijk je net een engel met vleugels! Nog ff genieten in Australië! -
13 April 2011 - 20:34
Andrea:
HEEEEEEEEEEEElP ik voel je verhaal helemaal in mijn maag. Ik geloof dat ik als ik boven ben ook niet meer zou durven. Geniet nog maar even van luilekkerland. -
13 April 2011 - 20:41
Oma/Opa:
Wat een stoere meiden zijn jullie zeg en na zo'n bang mannetje.Wat een plannen hebben jullie verder.Niet gek wat langer in Thailnad te zijn.Alvast
goede vlucht naar Alice Springs.Liefs -
14 April 2011 - 05:28
Andrea:
Nou dames, jullie verhaal heeft mij wel bezig gehouden. Ik heb vannacht gedroomd dat ik ook zo'n sprong gemaakt heb. Ik ben dus niet teruggegaan, maar heb echt gesprongen. Helaas was het maar een droom. -
14 April 2011 - 07:50
Ellen:
ben ik geen engeltje dan corry? haha nee het was heel leuk, ook eng maar vooral heel leuk. dus ik vind dat jullie het ook maar eens moeten proberen haha. liefs -
14 April 2011 - 18:48
Joeri:
Gaaf hoor dat bungeejumpen!! Lijkt mij ook eel spannend. Als je eenmaal springt kun je niet meer terug. Slimmr keuze om eerder naar Thailand te gaan. Geniet ervan meiden!! Liefs -
19 April 2011 - 09:57
Laura:
E & Y!
Suuupervet maar dat weten jullie ook wel :) Heel veel plezier in Thailand, gils! Liefs!