Cairns bereikt en... Jack verkocht! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Ellen & Yvette - WaarBenJij.nu Cairns bereikt en... Jack verkocht! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Ellen & Yvette - WaarBenJij.nu

Cairns bereikt en... Jack verkocht!

Door: Yvette en Ellen

Blijf op de hoogte en volg Ellen & Yvette

05 April 2011 | Australië, Cairns

En weer een nieuw reisverslag vanuit het verre down under, met goed nieuws! Maar laten we bij het begin beginnen. We vertrokken vanuit Airlie Beach naar Townsville. De wegen waren gelukkig weer open want een paar dagen eerder waren er weer te veel overstromingen om Townsville te bereiken. Wij hadden ook behoorlijk wat regen en er lag een laag water van een centimeter of twee op de weg maar we zijn veilig aangekomen. We sliepen in een heel relaxt hostel: we deelden een kamer met z'n tweeen met een tv en een koelkast. Geweldig. Townsville is een soort wilde-westen achtige ervaring. Midden in de stad was een grote rode rots waar we op zijn gereden om van het uitzicht te genieten. Je kon vanaf hier Magnetic Island zien, een eiland waar veel backpackers naartoe gaan vanwege de fullmoon party's. Wij zijn er niet heen gegaan omdat we ten eerste de volle maan niet hadden (bovendien was het bewolkt dus dan hadden we hem ook niet gezien) en met regen op een eiland wat bekent staat om zijn mooie stranden.. nah. Verder zijn we winkeltjes gaan bekijken en Yvette heeft haar camera laten maken. Er zat namelijk een virus op haar geheugenkaartje waardoor ze de foto's niet meer op de computer kon zetten. In een fotozaak heeft een aardige meneer alle rare bestanden van het kaartje gehaald en nu is hij weer 'schoon.' Dat komt ervan als we overal onze foto's op vreemde computers zetten. Voortaan maar beter alleen op onze laptop. Na die ochtend reden we verder naar Mission Beach. Dit kleine stadje is op zijn hardst getroffen door orkaan Yasi. Het was ook goed te zien: het totale plaatje zag er wat slordig uit: geknakte palmbomen, daken van huizen die tijdelijk met hout gerepareerd waren etc. Er was ook erg weinig te doen maar we kregen wel gratis bbq in het hostel waar we zaten. Op de weg ernaartoe stonden veel borden met een afbeelding van een grote vogel, de cassowary. Dit is een prehistorisch aandoende vogel zo groot als een volwassen man. Er leven ongeveer maar 1000 in het wild en je moet ze dus niet aanrijden (je moet dieren natuurlijk sowieso niet aanrijden). We hebben er geen gezien helaas. De volgende ochtend zijn we gelijk doorgereden naar Cairns. Een paar dagen later hoorden we dat we net op tijd waren: de dag nadat we aangekomen waren zijn de wegen weer gesloten. Goeie timing! In Cairns was het wel lekker weer en we hadden nog een gratis nacht in Cairns beach house dus daar zijn we naartoe gereden. Hier hebben we ook om werk gevraagd en we konden hier een paar dagen later ook aan de slag. We hebben eerst nog 2 nachtjes in een ander hostel geslapen wat meer in het centrum van Cairns ligt. We hebben eerst alles gedaan om duidelijk te maken dat de auto te koop stond: op gumtree.com gezet (een soort marktplaats), in veel hostels en reisbureaus advertenties opgehangen en aan de ramen van de auto ook 'for sale' briefjes gehangen. We kregen eerst een aantal rare reacties. Ellen werd gesmst door 3 mannen met ongeveer hetzelfde verhaal: ze konden niet zelf komen kijken, een agent zou de auto wel op komen halen en ze konden niet contant betalen, alleen met paypal. We vertrouwden het niet echt, er was ook een man die $2800,- wilde betalen ($600,- meer dan de vraagprijs). Wie doet dat nou? We hebben toen de instelling gebeld die over alles wat met autoregistratie en dat soort zaken te maken heeft. Die zeiden gelijk dat we het niet moesten doen. Veel mensen worden op die manier opgelicht. Goed advies gelukkig. Verder konden we niet zoveel doen om de verkoop te beinvloeden. We zijn gaan zonnen bij de lagoon en 's avonds een paar keer uitgeweest. Het fijne van Cairns is dat het heel goedkoop is. We betaalden voor het hostel in het centrum maar 10 dollar per nacht en je kan op een aantal plaatsen gratis avondeten en in het hostel waar we sinds vorige week woensdag werken krijgen we ook gratis internet, ontbijt en avondeten. En stiekem ook gratis was, we gebruiken 's nachts gewoon de wasmachine van het hostel om onze kleren te wassen. In het hostel hebben ze veel te veel mensen aangenomen die er werken. Als gevolg daarvan hebben we nauwelijks wat te doen. In Airlie beach moesten we zo veel harder werken. Hier zijn we klaar met de kamers in een uur. Helaas moeten we per se toch 3 uur lang werken dus nu doen we het zo: kamertje doen, heel langzaam. Dan even op bed gaan zitten en een kwartierje kletsen. Dan weer naar de volgende kamer. Als we uiteindelijk zo lang mogelijk gerekt hebben lopen we met een bezem rond om toch druk te lijken. In het begin werkten we ook veel te hard volgens de meisjes die hier al werkten. We namen het te serieus en ze moesten lachen toen we zeiden dat we in de badkamers ook de toiletten schoonmaakten. Het management is hier gewoon slecht geregeld maar dat is niet ons probleem. Zaterdag kregen we een mail van een Tsjechische jongen die wel interesse in de auto had. Hij kwam 's middags kijken en hij leek wel positief. Het probleem was dat hij hier in Cairns woonde en dus niet naar New South Wales ging rijden. De registratie van de auto is van NSW dus het zou voor heem heel duur worden om die over te zetten. Maar de volgende dag kregen we een telefoontje. Hij was nogal brak en klonk niet heel blij dus we dachten al dat het niks zou worden. Maar toch wel: hij besloot Jack te kopen! YEEEEEEEAAAAH!! Diezelfde middag kwam hij langs. Omdat hij de registratie nog moest omzetten hebben we dat voor hem van de prijs afgehaald. Uiteindelijk is Jack verkocht voor $1750,- niet slecht toch? Vooral omdat wij zo de registratie niet meer hoeften te verlengen (en dat scheelt ons zo'n $400,-). Cash in hand! Lekker, geen zorgen meer. Onze enige zorgen zijn dat we teveel spullen hebben, dit gaat niet passen in onze backpacks! Dat wordt weggooien. Ach ja we overleven het wel. Gisteren en vandaag hebben we vrij. We zijn op een dagtripje geweest naar Cape Tribulation samen met Jeroen en Aernoud. Zij hebben hun auto nog wel, ook een Holden Commodore, maar dan een station. Het was erg gezellig maar wel slecht weer. Maar goed, dat verwacht je ook wel in een regenwoud. We hebben zo ongeveer alle boardwalks gedaan die er te vinden waren, tussen de mangroves. Erg mooi. 's Avonds nog langs Palm Cove gereden en de steiger opgelopen. Leuk dagje. We hebben in de Woolshed gegeten. Dat is een pub/club waar je gratis kan eten of voor een upgrade kan gaan zoals nachos met kaas en schnitzel en frietjes! Jammie. We gaan vandaag maar eens bekijken wat we verder gaan doen. Ons geld storten. Zie de foto. Liefs!

• 05 April 2011 - 04:45

Tom:

pracht verhaal weer en mooie foto van al dat geld!

Cool dat de auto is verkocht, zijn jullie mooi weer van af.

ga nu werken.
    Tot het volgende verhaal!

Tom

• 05 April 2011 - 05:28

Jolien:

Chill dat jullie dat auto hebben verkocht. Ik ga zo mijn laatste tentamen maken.

xx

• 05 April 2011 - 10:04

Remco:

Fijn dat de auto weg is, nu de spullen nog die over zijn. Kun je die niet verkopen? Of aan sloebers weggeven (daar moet er toch wel een aantal van zijn in Cairns?)

• 05 April 2011 - 11:16

Andrea:

Goed gedaan hoor met de verkoop van jullie auto! Leuk vehaal weer. Ik zit nu op mijn werk en ga kijken of het droog is, dan kan ik in mijn pauze een wandelingetje maken. Tot gauw.

• 05 April 2011 - 11:22

Oma Opa:

Dat is even een zorg minder!Maar jullie zullen Jack ook wel missen en zelf moeten sjouwen,maar dat komt pas later heb ik begrepen.Kunnen jullie de tent met toebehoren nog verkopen.Wat fijn,dat het daar zo goedkoop is.Dat is mooi meegenomen.
    Zaterdag hadden we hier een topdag wat het weer betreft.We waren in
    Voorburg voor een reunie"van het 100 jarig bestaan van de Laan waar we gewoond hebben.Groots aangepakt.
    We mochten ook nog een kijkje nemen in ons vroegere huis Geweldig.
    Ook nog wat mensen van vroeger ontmoet 50 jaar geleden!!
    Nog een fijne tijd in Cairns Liefs
    Wat een leuke foto!!.

• 05 April 2011 - 13:05

Corry Gaasbeek:

Bye bye Jack!!
    Come rain or shine, Aussi is genieten.

Corry en
    met de groeten van Coco !

• 05 April 2011 - 15:26

Anneke En Cees:

Goed dat jullie niet op het eerst bod zijn ingegaan wat betreft de verkoop van Jack. Wat een luizenbaantje hebben jullie zeg, maar als dat geld in het laatje brengt dan is dat prima toch. Wij zitten nu weer op de boot in Portugal.

• 05 April 2011 - 16:07

Roemer:

hahaha die geld foto ik hoorde al van Marieke dat Jack verkocht was met winst nog wel!

• 06 April 2011 - 08:05

Ellen:

hoi!
    we zijn zeker blij dattie weg is en ook met de prijs. We gaan straks als we verder reizen wel even schrikken dat de auto er niet meer is denk ik haha. de tent en spullen gaan nog te koop (maarja hoe veel krijg je voor een tent die maar 20 dollar kostte ofzo?). Het weer hier is zowat minder goed dan in NL..regen regen regen en nog eens regen!

• 07 April 2011 - 17:18

Anneloes:

haha geweldig die foto!
    geniet nog maar even van je reis, want over iets minder als 3 maanden zitten jullie alweer in 't saaie Nederland.
    kusjes

• 08 April 2011 - 08:26