jungle tocht & Koh Tao
Door: yv
Blijf op de hoogte en volg Ellen & Yvette
01 Juni 2011 | Thailand, Koh Tao
Ik zit hier op ons terrasje van het duikresort op onze laptop en ga maar eens een verhaaltje typen. We hebben weer veel beleefd! De Jungle trekking was echt ontzettend gaaf. We waren de enigen die ook naar de longneck stam gingen dus we waren 's ochtends eerst met z'n tweeen. We reden ongeveer een uur naar het dorpje en daar kon je erdoorheen wandelen en foto's maken. Het was wel heel toeristisch, niet dat er veel toeristen waren want het is laagseizoen op het moment, maar je kon bijvoorbeeld op de foto met een meisje met nepringen om je nek, die aan de achterkant dus open waren. Er waren ook weer veel stalletjes met armbandjes en andere zooi. Wel interessant om te horen dat de meisjes (de jongens hoeven er weereens niet aan te beginnen) vanaf hun 5e jaar een ring om hun nek krijgen, en dan elk jaar weer een erbij. De ringen zijn erg zwaar en drukken in feite de schouders naar beneden zodat de nek langer lijkt. Een keer per jaar gaan de ringen af, dit is erg pijnlijk omdat de nekspieren niet meer genoeg steun hebben. Er was ook een kerk, heel apart. De longnecks zijn dus christelijk geworden nadat een of andere missionaris zijn werk goed had gedaan. Raar om Jezusbeelden te zien in het oerwoud. Na dit bezoek reden we naar een orchid & butterfly farm waar we in een groep verder gingen. We zaten met vier Engelsen en een Koreaan in het busje. De twee Engelse meisjes zaten voor ons in die stinkbus van BK naar Chiang mai. Ze hadden heel asociaal hun stoel helemaal naar achter geklapt terwijl ze zelf heel veel beenruimte hadden. Wij zorgden er daarom voor dat we vaak per ongeluk expres tegen hun stoel aanstootten. Leuk begin dus, maar we konden wel met ze overweg. We reden naar een plek waar je op olifanten kon rijden. We kregen eerst lunch (rijst, verrassing!) en daarna gingen we in paren op een zitje op een olifant. Er zat ook nog een Thais mannetje op z'n nek om hem in de goede richting te sturen. Het was best wiebelig maar wel leuk om een keer mee te maken. Hierna begon de trekking. We maakten een hele pittige wandeling van ongeveer drie uur, over heuvels en vooral bergopwaarts. Het regende gelukkig niet en het uitzicht was echt heel erg mooi. We kwamen uiteindelijk bij een dorpje, een hilltribe village. Hier woonden de Lahu people, een bepaalde stam. Er was gelukkig een (koude) douche dus daar maakten we gebruik van gelijk na het wandelen. We sliepen in een bamboehut op een matje met een klamboe om ons heen. In de hut moest je je schoenen uitdoen. Ook mochten we niets aanwijzen met onze voeten, net als dat je niet met je voeten naar een buddhabeeld mag zitten. Heel onbeleefd. Als avondeten kregen we weer rijst en curry, best lekker. Daarna was er een optreden van alle kindjes van het dorp, echt superschattig. Ze waren in klederdracht en ze zongen in hun taal allemaal liedjes en ze dansten erbij. Hierop deden wij ook een performance, met gitaar en dansen. Heel leuk. 's Avonds begon het heel hard te regenen. We gingen de hut in en onze knettergestoorde gids Jimmy vertelde allemaal enge verhalen. Wij moesten natuurlijk weer naar de wc wat even lopen was. Zitten we op de wc en Ellen kijkt met haar hoofdlamp omhoog. Fout besluit. Er hangt een gigantische spin vlak boven haar hoofd. Yvette hoorde een gil en toen was Ellen weg, inclusief de zaklamp. Erg fijn haha, uiteindelijk waren we allebei weer in de hut- zeiknat. De nacht was daarom een beetje koud maar wel te doen. De volgende ochtend hadden we lekker scrambled eggs en toast en we begonnen aan onze verdere tocht. De meisjes en de Koreaan hadden voor 2 dagen gekozen dus die gingen een andere kant op. We waren nu met twee jongens over. Omdat het 's nachts zo geregend had, was de modderige grond erg glad. We hadden allemaal een stok nodig en gleden steeds bijna uit. We liepen een tijd naar een waterval waar we lunch hadden- noodles. We vervolgden onze inmiddels echte jungletocht. Doordat het water van de rivier die we volgden erg hoog stond waren een paar bruggen weg en moesten we dus door de rivier waden. Lekkere natte voeten, sop sop, modder etc. Het was echt door hartje jungle met smalle paden en de rivier stroomde af en toe best hard op punten waar we erdoorheen gingen. Uiteindelijk kwamen we bij onze hut. Een man en een vrouw runden de boel en woonden daar dus. Er woonden ook vijf kleine inteeltkatjes met een korte staart en een moederkat. We vermaakten ons met schaken, kleren drogen en kaarten. Best gezellig. De nacht was best okee en 's morgens hoefden we maar even te lopen tot we bij de raftplaats aankwamen. Onderweg stonden lycheebomen, we hebben dus ook lychees geproeft. Echt heel lekker uit het 'wild.' Het whitewaterraften was wat drukker, er waren meerdere groepen mensen. Het was wel echt heel gaaf om die wilde bruine rivier door het oerwoud in een bootje af te zakken. Door de regen was het water best onrustig dus af en toe vielen we er bijna uit maar net niet gelukkig. We gingen ook nog een stukje op een bamboevlot de rivier af, dat was niet zo boeiend. Hierna kregen we weer lunch en toen was het terugrijden naar Chiang mai. Het was echt heel erg leuk geweest, zo anders dan Australie, hoewel daar ook wel oerwoud is. Het gaat er daar gewoon een stuk minder gevaarlijk aan toe. In Chiang mai zaten we in een andere kamer van hetzelfde guesthouse. We gingen 's avonds lekker eten bij een Italiaan en de volgende dag zochten we uit wanneer en hoe we de bus naar Bangkok zouden nemen. Eigenlijk wilden we aansluitend een bus en boot naar Koh Tao, het eerste eiland wat we wilden bezoeken. Na veel gezoek besloten we de bus van 6.30 de volgende dag te nemen, dan in BK de avondbus van 21.00 naar Chumphon (plaats waar de ferry naar de eilanden vertrekt) en dan de boot naar Koh Tao. Dat was geregeld, nu de dag doorkomen. Dat lukte wel. We namen de taxi naar de tiger temple, een soort dierentuin maar dan anders. Same same but different zoals ze hier zeggen. Je kon er betalen om in de kooi van tijgers te gaan en ze te aaien, foto's te maken etc. Yvette ging voor de allerkleinsten (2 maanden oud) en Ellen koos die en de grootsten. We hebben hele leuke foto's gemaakt. Het was ook echt schattig om ze te zien spelen, die kleintjes. Wel weer toeristisch natuurlijk maar een leuke ervaring. Ze werden ook niet zichtbaar slecht behandeld, al kon je aan de grote tijgers zien dat ze een beetje moe werden van al die aandacht. Toen we weer terug waren gingen we naar de Sunday street market. Het was zondag namelijk. Een paar straten stonden weer vol met marktstalletjes. Erg leuk om alles te bekijken. We hebben er ook gegeten en Yvette had vers passievruchtsap op (nieuw lievelingsdrankje, zo zuur!!). 's Avonds vroeg naar bed want we moesten de volgende dag om 5.00 op. Eenmaal op het busstation bleek ineens de 6.30 bus niet te gaan volgens de vrouw va nde balie. Wel die van haar, die van 7.00. Die was alleen wel 130 baht duurder. Wij waren wel dom dat we niet eerst gingen rondlopen en kijken maar goed, je verwacht niet dat iemand je oplicht. Wel doen dus want het hokje van de 6.30 bus zat gewoon ergens om een hoek. Maar goed, toen we uiteindelijk om kwart voor 8 wegreden hadden we best prima plekken in de VIP bus. We kregen ook gratis eten. Het was ongeveer 10/11 uur rijden naar BK. Daar namen we een taxi naar Kao San road. Wel weer leuk vertrouwd. Bij de organisatie van de bus/boot combi naar Koh Tao haalden we onze kaartjes op en toen gingen we weer eten halen bij ons vertrouwde straattentje. Eenmaal in de bus probeerden we te slapen. Helaas zat er een hoofdsteun aan de stoel die echt niet lekker zat, helemaal hard en naar voren. Slapen ging dus niet echt lekker en toen we na 8 uur bij de ferryplek aankwamen waren we heel moe. Daar moesten we ook weer 2 of 3 uur wachten tot we de boot op konden. Die deed er ongeveer twee uur over en toen, eindelijk, waren we op Koh Tao. We hadden al van mensen in Aussie gehoord welk duikresort leuk was en we hadden er op de boot nog een folder van gekregen. De taxi ernaartoe was ook nog eens gratis dus dat besluit was snel genomen. We werden ontvangen met een drankje en ze vroegen of we ook geinteresseerd waren in de duikcursus. Jazeker. We zijn vandaag begonnen (gister aangekomen) en het duurt 4 dagen. We krijgen de nachten hier gratis wat weer scheelt. We moesten gister even wachten om te horen of er een twin room vrij was dus in die tijd gingen we even het stadje bekijken. We zitten bij Sairee, het meest populaire gedeelte. We hadden lekker ontbijt, Spaanse omelet. Toen bleek de twin room niet vrij dus we zitten nu in een dorm, wel met airco. Best te doen, we hebben het in Aussie ook zoveel gedaan. Gisteravond hebben we weer ergens goedkoop curry gegeten en 's avonds nog wat gedronken bij de bar van het resort, gelijk aan het strand. Echt super hier. Vandaag hebben we scootertjes gehuurd, of tenminste een want dat is goedkoper. We zijn naar een uitkijkpunt in het noorden gereden en toen helemaal door naar het zuiden, wat ook niet zo ver is, een kwartiertje rijden ofzo. Het was echt weer heel warm maar de uitzichten waren mooi! Mooie strandjes met helderblauw water en van die typische thaise bootjes erin. Toen zijn we nog naar een ander uitkijkpunt gereden, een andere dan we eigenlijk bedoeld hadden. Zo moesten we op zandweggetjes met gaten erin die erg steil waren ons naar boven zien te krijgen. Dat haalde onze scooter niet, dus we moesten om de beurt lopen. Op de top hebben we een tijdje uitgepuft en daarna weer naar beneden, ging veel makkelijker. We hebben de scooter weer ingeleverd en zijn even op het strand gaan liggen. Om 17.00 begon onze cursus. We moesten allemaal formulieren invullen en een medische verklaring en we kregen ons boekje en een video en huiswerk. Huiswerk, wat is dat? We hebben wel een aardig NL meisje leren kennen waar we vanavond mee naar een ladyboyshow gaan. Dat zijn van die Thaise mannen die het leuk vinden om als sexy lady verkleed te gaan 's avonds. Wel grappig. Vanavond hebben we echt heerlijk gegeten in een Italiaans mooi restaurant. Daar gaan we wel weer heen binnenkort. Morgen begint onze cursus echt, om 8.30! Echt vroeg. We krijgen 's ochtens theorie en gaan 's middags het water in. Het is 9000 baht, ongeveer 250 euro. In Aussie was het 600 dollar dus dat is wel een verschil. We hebben er zin in!
01 Juni 2011 - 15:23
Andrea:
Ik begrijp dat jullie je vast aan het voorbereiden zijn op volgend jaar. Leren, leuk! Volgens mij zijn jullie al een jaar aan het leren, maar dan op een andere manier. Wat jullie afgelopen jaar geleerd hebben doen sommige mensen vele jaren over om dat te leren. Super en daarbij genieten jullie ook nog. Leuk om jullie jungle verhaal mee te beleven. Onze tour van destijds leek er een beetje op, maar iets minder spectaculair. Veel plezier met de duikcursus! -
02 Juni 2011 - 05:40
Remco:
Super leuk weer om jullie avonturen te lezen. Gaan jullie met de duikcursus je PADI halen? Duik ze! -
02 Juni 2011 - 10:47
Corry:
Leuk, zo'n lekker lang verslag! Jullie hebben weer heel veel beleefd! (of onbeleefd zoals voeten) Geniet van alles!