Phuket, hot & crazy Bangkok, Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Ellen & Yvette - WaarBenJij.nu Phuket, hot & crazy Bangkok, Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Ellen & Yvette - WaarBenJij.nu

Phuket, hot & crazy Bangkok, Chiang Mai

Door: Yvette

Blijf op de hoogte en volg Ellen & Yvette

25 Mei 2011 | Thailand, Chiang Mai

Zo dat heeft lang geduurd! We hebben nu weer gratis internet dus het langverwachte verhaal van onze belevenissen komt eraan. De vlucht naar Hong Kong ging prima, filmpje kijken en een beetje slapen. Op HK hadden we een uur overstaptijd wat nog aardig krap was. Het vliegveld daar is zo groot! De paar uurtjes naar Phuket waren ook nog wel vol te houden en uiteindelijk stapten we met onze backpacks de hitte van Thailand in. We kregen een gratis simkaart aangeboden, ook wel leuk. Er kwamen gelijk taxichauffeurs op ons af maar wij hadden al een pick-up geregeld dus die konden we mooi voorbij lopen. De rit naar Kata Beach duurde ongeveer drie kwartier en het was wel een kleine cultuurshock. Er loopt een onzichtbare derde wegstrook in het midden van twee wegen die vaak gebruikt word om in te halen. Je kan hier ook blijkbaar aan twee kanten inhalen. Leuk verkeer. Het guesthouse was echt super, onze kamer was mooi schoon en lekker koud na de hitte buiten. We zijn bij de receptie gaan informeren naar wat we allemaal konden doen en zien en waar we leuk konden eten. 's Middags zijn we lekker op het strand gaan liggen. Heerlijk gegeten bij een restaurantje aan het strand tijdens de zonsondergang. We hoeven deze 5 weken lekker niet zelf te koken! De volgende dag hebben we voor 2 dagen scootertjes gehuurd voor 5 euro per dag. We zijn naar een heuvel gereden waar een grote buddha was gebouwd en we hebben de zuidkust van Phuket verkend. Phuket is het grootste eiland van Thailand, het is wel verbonden met een brug dus het is meer een schiereiland. 's Avonds hebben we weer heerlijk gegeten (currysoep en kokossoep met kip) vlakbij een uitkijkpunt op een heuvel. De dag erna wilden we een buskaartje naar Bangkok regelen maar alle tourist-info centers in Kata gaven aan dat dat 1000 baht (gedeeld door ongeveer 40 is 25 euro) moest kosten. Volgens de Lonely Planet kan dat veel goedkoper. We besloten om op onze scootertjes naar de busterminal in Phuket City te rijden en het plaatselijk te regelen. Dat bleek nog aardig veel moeite te kosten, sowieso ook om het te vinden. Uiteindelijk hebben we kaartjes gekocht voor 650 baht pp. We hadden de nachtbus, scheelt weer een overnachting. We moesten de volgende dag dus een beetje in Kata doorbrengen. Dat lukte wel op het strand. We halen steeds water bij de 7-eleven, die is hier de goedkoopste supermarkt. Gelukkig mochten we de kamer houden voor die dag dus we konden ook lekker douchen en onze tassen laten. En wat helemaal aardig was, we mochten ook een tas met bagage in hun bagagehok achterlaten voor 5 weken. Die nemen we dan weer mee als we naar huis vliegen. Scheelt een hoop kilo's en ruimte in onze backpack. De nachtbus had iets te goede airco dus we hadden het nogal koud tijdens de 12 uur durende rit naar Bangkok maar goed dan maar wat minder slaap. Ook leuk hier: de openbare toiletten. Niet heel vies ofzo, je moet alleen boven een gat hurken en wc-papier moet je kopen. In Bangkok namen we een taxi naar het hotel waar we al op internet voor 4 nachtjes hadden geboekt. Het hotel was wel prima, niet zo mooi als in Kata maar wel met airco en hete douche en rooftop swimming pool. Het lag in de backpackers/toeristenbuurt van Bangkok met allemaal restaurantjes en winkels in de buurt, wel gezellig. We zijn even op bed gaan liggen om wat slaap in te halen en daarna zijn we de stad in gelopen. Ergens op straat een zakje verse ananas gehaald als ontbijt/lunch en we hebben een soort fort gezien. Ook gingen we naar Golden Mountain, een heuvel met een tempel erop. We hadden een beetje moeite met de weg vinden en we liepen op onze kaart te kijken. Er kwam een man naar ons toe die zei dat 'ie leraar was en hij begon een heel aardig gesprekje. Waar we naartoe gingen? O nee helaas die ging pas om 6 uur 's avonds open. Er is wel een andere tempel die maar een dag per jaar open is, en dat is vandaag! Nou toevallig zeg, ik kan jullie er wel heen brengen. Eh nee bedankt meneer, stomme oplichter. Dit gaat dus altijd zo in Thailand. Ook als je een tuk-tuk wilt zeggen ze dat het maar 10 baht is, je gaat alleen langs 1 winkel. Dan moet je daar aangekomen natuurlijk wat kopen. Het was allemaal even wennen, die drukte, het lawaai. Er wonen 10 miljoen mensen in Bangkok! 's Avonds hebben we in een heel leuk restaurantje gegeten met allemaal kleurige lampjes. Toen lekker ons bedje in. De dag erna hebben we een stadswandeling gemaakt langs alle bekende 'wats,' tempels. In een tempel staat aan het eind meestal een gouden buddhabeeld. Je moet je schoenen uit doen, je schouders en knieeen bedekt hebben en je mag niet met je voeten naar het beeld wijzen. Als je gaat zitten moet dat dus op je knieeen of in 'zeemeerminhouding.' Het gebied waar we waren heet Ko Ratanakosin. Er is een grand palace en wat prha Kaew en verschillende andere mooie tempels en musea. We betaalden ongeveer 10 euro toegang en we moesten een stom bloesje aan omdat we geen sarong mochten gebruiken om onze schouders te bedekken maar het was het waard. Het was echt heel erg mooi. De belangrijkste tempel was Wat Phra Kaew, deze had een bekende buddha van groene edelsteen (emerald). Alles was heel mooi goud en glimmend en kleurig. Er was ook een tentoonstelling over gebruiksvoorwerpen van het koninklijk huis van vroeger, gouden sieraden en borden en kleren. Hierna zijn we naar Wat Pho gegaan. Deze had een grote reclining (liggende) gouden buddha, van 15 meter hoog en bijna 50 meter lang. We hebben ook nog een amuletmarkt gezien met kleine steentjes en andere voorwerpen die geluk moeten brengen. Als laatst zijn we de rivier overgestoken met een longtailbootje voor 3 baht om Wat Arun te bekijken, de 'temple of dawn.' Dit was ook heel mooi. Om naar boven te gaan moesten we hele steile trappen op. Het uitzicht was wel gaaf: over de rivier en Bangkok. Na al het geloop gingen we terug naar ons hotel. Yvette had onderweg op straat ergens een vaag soepje gekocht waar vermoedelijk lever in zat en die ook niet opgegeten werd. We hadden op straat een heel leuk eettentje ontdekt waar je voor 1 euro best lekker curry's kon eten. Heerlijk met veel rooie pepers erin (volgens Yvette in ieder geval). Hier hebben we ook ontbeten zaterdagmorgen. We pakten de bus naar de weekend market. Dit was echt chaos. Er was een heel netwerk van kraampjes die vanalles verkochten. Er waren gedeeltes voor kleding, huisartikelen, eten, etc. Hier hebben we aardig wat souvenirtjes voor thuis ingeslagen. Onze backpacks komen wel vol. De bus terug vinden was nog een heel gedoe, we wisten totaal niet meer waar we eruit gestapt waren 's ochtends en waar we op dat moment waren. Uiteindelijk was het wel gelukt. Zondag zijn we naar een shoppingmall gegaan (we blijven bezig!). Dit was ook echt gigantisch, dit keer wel met airco. Hier heeft Ellen een Diesel- en Yvette een Nudiespijkerbroek gekocht, echte merken, voor rond de 20 euro. Chill! We kwamen ook langs een bios en we wilden al een tijdje naar Pirates of the Caribean 4. Die draaide in het Engels over een halfuurtje. Nou, kaartjes gekocht en tussen de Thai een filmpje gekeken. Leuke dag. Maandagavond hadden we de bus naar Chiang Mai geboekt dus we hebben na het uitchecken nog wat op straat gelopen en bij het zwembad gelegen. Hierna hebben we een gezichtsbehandeling laten doen voor 5 euro, dat was echt superleuk. We moesten gaan liggen en ze gingen onze gezichtshuid masseren met olie en we kregen een komkommermasker en een vaag citrusprutje op onze huid. Ook werd er een soort ronddraaiend zuigding en een pinnetje gebruikt om puistjes te verwijderen en als laatste kregen we een creme op. We hadden echt een superzacht en glad huidje! Ellen had ook nog haar wenkbrauwen laten epileren/waxen en dat was ook mooi geworden. Om 6 uur werden we opgehaald door een mannetje van de bus. Hij ging nog allemaal andere mensen ophalen bij hotels en we moesten maar meelopen. We kwamen daarom laat aan bij de bus waardoor we niet echt chille plekken hadden. We hadden weinig beenruimte. Bovendien stonk het naar pis en de airco deed het niet of nauwelijks. Dit was dus niet echt leuk, 10 uur lang. Om half 6 werden we afgezet bij een guesthouse maar we besloten een paar andere te bekijken. We zitten nu in een soort bamboekamertje met airco en hot shower en gratis wifi (van het guesthouse hiernaast) voor ongeveer 3 euro pp per nacht. Gister kwamen we dus aan en we zijn weer even gaan slapen. Toen gingen we een stadswandeling maken om de tempels en het art & cultural center te zien. We hadden tosties als ontbijt en verse mango en citroensap. Heerlijk. 's Avonds zijn we naar de night bazaar (markt) gelopen om even rond te kijken. Nog een paar souvenirtjes gekocht natuurlijk, onze backpacks worden steeds zwaarder. We lopen nu zelf ook in lange rokken en harembroeken, het is gewoon lekkerder met die warmte. Vanochtend hebben we een 3-daagse trektocht door de jungle geboekt. Daar is Chiang Mai bekend om, dat je trekkings kan maken. We gaan op olifanten rijden, hilltribes zien en in een hutje slapen, raften, op een bamboevlotje, naar een waterval en naar de bekende longneckstam, die met die ringen om hun nek. En vooral heel veel lopen. We zijn benieuwd! Verder zijn we naar het immigration office gelopen. We moesten ons visum verlengen want je krijgt normaal 30 dagen en we zitten er hier 36. Eenmaal aangekomen moesten we een kopie van ons paspoort laten maken in een ander kantoortje vlakbij. Toen we terug kwamen bleek dat we ook een pasfoto nodig hadden. Zeg dat dan meteen! Weer terug naar het kantoortje. Toen moesten we een formulier invullen en een nummertje trekken want het kantoor zat natuurlijk stampvol. We waren snel aan de beurt maar toen moesten we blijkbaar ook een kopie van onze departure kaart die we op het vliegveld hadden gekregen. Ellen had die niet eens bij zich. Niemand sprak ook goed Engels daar, heel irritant op een immigratiekantoor. Na 6 keer aan andere mensen gevraagd te hebben kon het blijkbaar toch zonder departure kaart. Dus wij weer naar de balie. We kregen een zuurtje. Toen moest Yvette wel een kopie laten maken van haar departurekaart. Door de regenbui naar het kantoortje gerend, kopie gemaakt, teruggerend. 1900 baht betaald en een stempel in ons paspoort gekregen, he he eindelijk gelukt. We namen een tuk-tuk naar een bekende tempel op een heuvel, tenminste dat dachten we. Stoppen we opeens bij een paar busjes die daarheen rijden om dat de tuk-tuks daar niet heen mogen. Kostte ook weer teveel. Nou, laat dan maar, we namen lekker de bus terug naar ons guesthouse en hier zitten we nu. Wat een dag! Morgenochtend worden we opgehaald door de tourorganisatie. Tot de volgende keer!

• 25 Mei 2011 - 10:32

Ellen:

je bent eventjes aan het lezen haha!. maar dat krijg je als we zo veel doen dat we bijna geen tijd hebben om te schrijven!

• 25 Mei 2011 - 10:54

Andrea:

Dat was weer genieten. Tom en ik zijn ruim twintig jaar geleden ook in Thailand geweest. Verhalen komen mij bekend voor. Er is vast nog niet heel veel veranderd. De trekking hebben wij ook gedaan. Wij zijn toen met de trein naar Chiang Mai gegaan. Heel veel plezier!

• 25 Mei 2011 - 17:31

Anneloes:

Jeetje, lang verhaal inderdaad!
    maar weer geweldig leuk. maakte ik maar zoveel mee hier in Nederland en zag ik maar zoveel mooie dingen. echt leuk hoor :D

• 25 Mei 2011 - 20:43

Oma/Opa:

Wat een geweldig verslag weer.Wij waren vandaag naar Scheveningen een
    prachtige dag.Morgen regen.Wij duiken nu ons bed in en helezen allen weer morgen. Heel veel plezier!Liefs.

• 26 Mei 2011 - 09:57

Cees En Anneke:

Is het een beetje uit te houden daar in die warmte?
    We kunnen ons voorstellen dat het een cultuurshock is.
    Niet ziek worden van dat eten daar en
    veel plezier met de drie daagse trip. Wij liggen nu voor anker in Mar Menor een zout water meer. Tussen Cartagena en Alicante.

• 15 Juni 2011 - 12:38

Corry:

Lees dit nu pas, ben nu waarschijnlijk echt de laatste! Ha, nu is de cultuur aan de beurt tijdens jullie reis: een beleving!