Ko Phi Phi en weer Phuket - Reisverslag uit Phuket, Thailand van Ellen & Yvette - WaarBenJij.nu Ko Phi Phi en weer Phuket - Reisverslag uit Phuket, Thailand van Ellen & Yvette - WaarBenJij.nu

Ko Phi Phi en weer Phuket

Door: yv

Blijf op de hoogte en volg Ellen & Yvette

17 Juni 2011 | Thailand, Phuket

Dit zou wel eens ons laatste reisverslag kunnen zijn. Overmorgen vliegen we naar huis! Ik zal even vertellen wat we gedaan hebben. Krabi zelf was niet zo heel boeiend, het leukste was dat alle guesthouses heel goedkoop waren. We hebben over de markt gelopen en 's avonds daar ook gegeten. Niet echt een succes, Ellen vroeg om iets met kip (je kan nooit precies zien wat er nou in die curry's zit) en kreeg kip en curry en blijkbaar een soort varkensleverbloedworst. Niet lekker. Gelukkig vonden we vlak daarna een stalletje met een soort chips op een stokje. Een aardappel was in een spiraal aan een sate-stokje geregen en die ging in de frituur. Nog wat kruiden eroverheen en jammie! De tweede dag in Krabi gingen we naar het schiereilandje wat er aan vast zit, Railay. We gingen met de longtailboot en hebben er op het strand gelegen en lekker rondgelopen. Echt prachtig daar zeg, mooie stranden en rotsen recht de zee in. Leuke resortjes met zwembaden en grotten en apen. We konden helaas niet de viewpoints ziet omdat je daarvoor met een touw een modderige berg moest beklimmen en dat was niet zo verstandig op teenslippers. Deze keer was 's avonds het eten wel een succes: weer op een markt maar Yvette had daar de lekkerste soep op tot nu toe voor maar 40 baht. El had kip met cashewnoten en rijst. De volgende ochtend gingen we met de boot naar Koh Phi Phi. In een woord: geweldig. We wisten dat dit het duurste gedeelte van Thailand zou zijn maar we wilden wel een beetje luxe zitten. Op de pier werden al heel veel plaatjes laten zien van guesthouses, resorts, hotels etc. maar we zijn zelf gaan rondlopen en kijken wat ons leuk leek. We moesten sowieso lopen: er zijn geen autowegen op Phi Phi. Iedereen loopt of fietst. Uiteindelijk zijn we in misschien wel het leukste resort van het stadje gaan zitten. Phi Phi Casita had een zwembad, gratis ontbijtbuffet en leuke bungalows met airconditioning. En veel katten. We betaalden ieder ongeveer 18 euro per nacht wat heel duur is in Thailand maar vergeleken met Aussie weer supergoedkoop. Het ontbijt was echt super, je kon eitjes en omeletjes laten bakken. Wij zaten met ons huisje vlak bij het zwembad, ideaal. 's Middags hebben we Ao ton sai verkend. Zo heet de baai waar we zaten. Ergens een baguette met tonijn gegeten en winkeltjes bekeken. Het is grappig dat in de drogisten hier alleen maar whiteningcremes worden verkocht. In Europa is een tan mooi en heb je zelfbruinende cremes, hier willen ze allemaal bleek zijn. Altijd willen wat je niet bezit. 's Avonds hebben we heel lekker pizza gegeten. Op het strand bij ons resort waren ook allemaal barretjes en vuurdansers. Dat was zo gaaf om te zien. Keiharde dreunende muziek en die mannen/jongens die met brandende stokken zwaaien en dansen. Echt supervet. Dinsdag gingen we wandelen naar twee andere mooie stranden. De wandeling was heel heet maar wel mooi en de stranden ook. Het tweede strand konden we eerst niet vinden hoewel er nauwelijks wegen zijn. We hadden ook geen zin meer om helemaal terug te lopen naar Ton Sai. Gelukkig konden we gratis mee met een Japanse familie in een bootje terug naar de pier. Dinsdagmiddag lekker rond het zwembad gehangen en de heerlijkste smoothiebar ontdekt die er bestaat. Voor 50 baht: verse passievrucht, blackberry en lemon met yoghurt, ijs en suikerwater. Nog gezond ook. 's Avonds weer bij hetzelfde Italiaanse restaurantje gegeten en een tour geboekt naar Phi Phi Leh, het andere Phi Phi eiland waar de film The Beach met Leonardo diCaprio is opgenomen. Woensdag was het helaas de hele dag slecht weer. We zaten op een longtailboot en stopten af en toe bij snorkelplekken en stranden maar het regende echt heel veel. Zo jammer. Om bij het The Beach strand te komen moesten we door zee en koraal lopen waar Ellen zich had opengeschaafd en via een trap de rotsen op. Het was wel heel gaaf om op dat strand te lopen, het was heel erg mooi. We zagen een paar Tsunami-vluchtroute-bordjes. Phi Phi is zwaar geraakt door de tsunami en alles was weg. We zagen er in Ton Sai ook wel foto's van in boekenwinkels. Verder zijn ze ook veel aan het (ver)bouwen maar dat kan ook zijn doordat het laagseizoen is en er dan minder mensen last van hebben. 's Avonds weer bij de Italiaan gegeten en donderdag vertrokken we alweer met de boot naar Phuket. Dat was ook lekker, de zee was heel erg wild en gelijk begonnen we al heen en weer te deinen en schommelen. Om ons heen begonnen mensen met bosjes over te geven. Zelf hebben we het binnen kunnen houden maar vooral El was erg misselijk. Na anderhalf uur schommelschip waren we weer in Phuket. Vanaf de haven moesten we weer een minibusje naar ons guesthouse betalen en om half 6 waren we weer bij Tony&Eak die gelukkig nog plek hadden (we hadden niet gereserveerd voor vrijdagavond). Vanmorgen gingen we het strand op omdat we eindelijk weer eens zon hadden. Helaas heeft een mini tsunami of grote golf een einde gemaakt aan Yvettes telefoon en Ellens Ipod. De zee was wild en af en toe kwam een golf verder dan je zou denken. En daar kom je dan te laat achter als jij en je spullen allang doorweekt zijn. Alles zat onder het zand en we zijn teruggelopen naar het guesthouse waar we de badkamer in een natte woestijn hebben veranderd. Toen maar weer op het strand gaan liggen, nu op een droger gedeelte. 's Middags nog wat winkeltjes bekeken. We wilden morgen naar Phang Nga gaan, een natuurgebied waar je mooi kan kanoen en waar een James Bond film is opgenomen maar het wordt weer regen en daar hebben we geen zin in. Dan maar shoppen, de laatste kleren/cadeautjes/andere dingen voordat onze lange terugreis zich aandient. Tot heel gauw allemaal! Maandagmorgen om half 7 staan we weer op Nederlandse bodem!

• 17 Juni 2011 - 10:36

Andrea:

Goh wat gaat de tijd snel. Ik zal jullie verhalen missen. Kunnen jullie volgend jaar niet een blog bijhouden van het studentenleven. Dat is vast ook heel boeiend voor ons om te lezen. Ik wens jullie een hele goed terugreis toe en een fijne thuiskomst. Ik hoop dat jullie ook weer genieten van het even hier in Nederland!

• 17 Juni 2011 - 11:24

Oma/Opa:

Voor de laatste keer een reactie.
    Wat zullen jullie hier weer aan het eten moeten wennen.Misschien ook gaan jullie zelf koken. Wilko is geslaagd!Goed hé? De volgende week zien we elkaar weer.Goede vlucht en tot gauw.

• 17 Juni 2011 - 11:32

Remco:

Met mijn welgemeende dank moet ik dan afscheid nemen van deze epistels. Ik vind het knap dat jullie het tot het eind hebben volgehouden regelmatig en uitvoerig en zeer beeldend te schrijven. Zo is er een mooi document ontstaan en als je alles bewaart kun je later nog eens herinneringen ophalen aan deze bijzondere periode in jullie leven.
    Ik kijk uit naar jullie terugkomst!
    Goede reis en tot maandag.

• 18 Juni 2011 - 08:02

Mark:

weer een mooi reisverslag, jammer dat mobiel en ipod nu kapot zijn, gelukkig heeft het vliegtuig films(toch?). In iedergeval alvast een hele goede vlucht toegewenst:)

• 18 Juni 2011 - 14:55

Coco:

haha mooie beschrijvingen van de etenswaardigheden meiden:p ik krijg er spontaan honger van:p op die varkenslever na dan;) phiphi klinkt echt super mooie afsluiting van alles! ik kan niet wachten tot jullie weer terug zijn!!!
    xoxo

• 18 Juni 2011 - 19:07

Petra:

Geweldig verslag weer van een fantastische reis door twee kanjers ondernomen. Ik ben trots op jullie! Zie uit naar jullie komst. Fijne vllucht en tot gauw! xxx

• 19 Juni 2011 - 10:38

Anneloes & Anneke:

Hoi meiden,
    wat zullen wij blij zijn als jullie weer veilig op Nederlandse grond staan!
    We vinden het leuk als we jullie weer kunnen zien.

Groetjes en Liefs

• 19 Juni 2011 - 12:52

Tom:

Mooi verhaal weer! Ik verwacht wel nog een laatste verhaal over de thuiskomst...
    Al vast vast dank voor de mooie verhalen!!
    Vliegt wel om die tijd

groet! en goede terugreis