Gold coast, Brisbane & Sunshine coast
Door: Yvette en Ellen
Blijf op de hoogte en volg Ellen & Yvette
25 Februari 2011 | Australië, Caloundra
En.. de uitkomst van de road safety check van Jack was gelukkig positief. We hebben nu een 'pink slip' en daarmee kunnen we de registratie verlengen. Niet dat we weten hoe dat precies werkt maar dat moeten we dan maar uitzoeken. We zijn naar Coolangatta gereden. Hier hebben we op een mooie camping gestaan, met keuken en zwembad zelfs! We zijn naar het stadje gelopen, officieel de eerste stad van de Gold Coast. We liepen op de boulevard langs de zee en de zonsondergang was roze en oranje in de blauwe wolken, supermooi. De dag erna gingen we naar het strand. Dat was echt heel erg mooi en leeg. Vlak voordat de zee begon was een soort ondiep meertje van helderblauw water. Blue lagoon! Daarin hebben we onze bruine kleur nog wat bruiner gemaakt. Hierna reden we naar Surfers Paradise. Een leuke naam voor een stad! Surfers is eigenlijk het Miami van Australie, maar dan een stuk kleiner. Veel wolkenkrabbers en een heel druk strand en uitgaansleven. Het hostel waar we zaten organiseerde die avond een BBQ voor 5 dollar en daarna zouden we met z'n allen naar een club gaan. Bij het zwembad was een groot diascherm geplaatst waarop 'the Hangover' werd afgespeeld. Met een witte boterham met daarop ketchup, gebakken ui en een worstje was het wel lekker film kijken. De club was leuk, de dameswc alleen al: gouden spiegels, kroonluchters, een rode bank, een haarstyliste, gratis parfums, deo's en bodylotion en een computer met internet! In een wc. Ongelooflijk. De volgende ochtend zijn we lekker op het strand gaan liggen. Dit was wel aanzienlijk drukker maar er stond helemaal geen wind dus je handdoek werd niet de hele tijd omgewaaid. Op de meeste stranden waar strandwachten zijn mag je alleen tussen twee rood/gele vlaggen het water in. Het is in dat stukje zee dus heel druk. 's Avonds hadden we (welja) weer in een BBQ in het hostel. Daarna was er een 'pubcrawl.' Het kostte 30 dollar en daarmee kon je gratis 4 clubs in en in elke club kreeg je een gratis drankje. Plus, je kreeg er een gratis cowboyhoed bij. Nou dat overtuigde ons natuurlijk. Meestal zijn de entrees van de clubs toch rond de 20 dollar en als je dan ook nog wat wil drinken ben je wel meer dan 30 kwijt. Het was een leuke avond. We gingen met 3 andere hostels in een bus naar de stad. Druk en gezellig (maar niet voor elke avond). Zondag zijn we naar Mount Tamborine National park gereden. Hiervoor moest Jack een heuvel op van 10% en daar had ie redelijk wat moeite mee. Maar gelukkig hebben we het gehaald. We zijn door de hoofdstraat gelopen, 'the Gallery' met allemaal kunstgalleries en restaurantjes en snoepwinkeltjes. Ook was er een wandeling naar een waterval die we hebben gemaakt. Dwars door het regenwoud. We hebben een nachtje gekampeerd op een camping vlakbij de Cedar Creek falls. Dat waren weer andere watervallen met kleine meertjes waarin je ook kon zwemmen/ rotsspringen. Maandag zijn we daar naartoe gelopen en hebben we gezwommen in de meertjes. Het rotsspringen zag er iets te eng uit om ook te proberen. Toen zijn we doorgereden naar Brisbane. Het was nogal moeilijk om het hostel te vinden want het is altijd gezeik in zo'n grote stad met wegen waarop je niet mag afslaan en eenrichtingswegen en ga zo maar door. Na ongeveer 10 rondjes kwamen we op de plek van bestemming. Er was een storm voorspeld en helaas waren we na ons wandelingetje naar de Peterpans (dat reisbureau waar we onze Great Ocean road trip hebben geboekt) voor gratis internet niet helemaal op tijd terug. Zo'n tropische bui is opzich wel lekker als het warm is buiten maar we zijn toch maar onder de douche gesprongen, eenmaal terug in het hostel. Dinsdag hebben we een stadwandeling gemaakt. Over de rivier, langs the Gallery of Modern Art (hier zijn we ook in geweest, erg mooie ideeen en tentoonstellingen), the Art Gallery, the Library, the Museum, weer over de rivier, door het CBD langs de winkels en wweer terug in het hostel. Brisbane is eigenlijk niet zo'n boeiende stad. We zagen trouwens weinig van de overstromingen die vorige maand in de stad plaatsvonden. Wel aan de zuidkant van de rivier, in het park, zagen we sporen zand en er was ook een stuk afgesloten wat hersteld moest worden. 's Avonds was in het hostel filmavond dus we hebben in lekker tv gekeken en salade gegeten. Woensdag gingen we naar de Botanical Gardens. De Queensland Universtity of Technology ligt daarnaast en hield toevallig een open dag waar wij ook terecht kwamen. Zo konden we lunchen voor 2 dollar (Mexicaanse pannenkoek met knoflooksaus, gulashsaus en sour cream saus) en er waren snoepjes enzo. Verder gingen we nog naar The Art gallery en daarna ging Ellen naar het hostel en Yvette bleef nog wat langer om beter te kijken en nog naar het Museum te gaan (wat minder leuk was). Hierna hadden we afgesproken in de Peterpans. We hebben een Fraser Island tour geboekt! Fraser Island is een groot zandeiland met mooie lichtblauwe meren en oerwoud. We gaan met een groep in 4-wheel drive auto's op het eiland crossen en slapen op primitieve campings (zonder wc...) Maar dat is pas vanaf 3 maart. We hebben met Peterpans korting gekregen op de tour en we krijgen hiervoor in totaal 6 nachten (waarvan 2 op Fraser Island en 4 op Rainbow beach, het startpunt van de ferry naar Fraser) en we mogen gratis dolfijnen voeren de dag ervoor. Daarover later meer natuurlijk. Nu zijn we in Caloundra, het begin van de Sunshine Coast. Vanmorgen gingen we stand-up paddle boarden. We gingen naar een meer met een Franse gast die ons uitlegde hoe het moest. Vrij simpel: op het lange board gaan staan en peddelen. Een soort walk on water. Zometeen gaan we misschien even naar het strand en dan naar Maroochy. By the way, we merken hier niets van de aardbeving in Nieuw-Zeeland, mochten jullie je zorgen maken. Het is wel heel erg wat we ervan op het nieuws hebben gezien maar tot nu toe ontsnappen we blijkbaar alle natuurrampen. Houden zo!
25 Februari 2011 - 08:32
Remco:
Groter kan het contrast met het weer niet zijn: wij zitten hier in Hochgurgl midden in een sneeuwbui van een dag bij -10. maar ook wij hebben niets van de aardbeving gemerkt. Ik maak me wel zorgen over Jack. Een helling van 10% met moeite? Moet je hier de pisteboulies zien gaan..... -
25 Februari 2011 - 13:21
Cees En Anneke:
Een neef van ons is in New Zealand en hij en zijn vriendin waren net vertrokken uit Christchurch. Het hostel waar ze in sliepen was helemaal weg. Super geluk dus. Houden jullie dat geluk ook maar even vast. Vooral met Jack. Lekker genieten van het mooie weer op verschillende blauwe stranden. -
25 Februari 2011 - 15:30
Oma/opa:
Wat een belevenissen weer.Onze hele familie is weg en er valt weinig spannends te meldenVolgende week
gaan we met de trein naar Nijmegen.Opa heeft nu een begeleiderskaart en dan hoef ik niet te betalen dat geldt voor alle openbaar vervoer.Goed geregeld hè?
We hebben nogal wat erg koude dagen gehad,maar nu is het vochtiger.Leuk die foto in dat meertje
Dat ziet er wat anders uit dan de meren hier.veel plezier met jullie tocht vanaf 3 maart.Daaag -
25 Februari 2011 - 22:18
Corry Gaasbeek:
deze kant van aussie klinkt wel erg mooi! Jullie maken nu veel mooie dingen mee! De natuur, maar vlak een hairstylist op een toilet ook niet uit! En wandelen op het water: Jezus! Tip om het gezonde eten te compenseren: loop naar Gympie.
Geniet verder! -
27 Februari 2011 - 02:48
Yvette:
Jeetje Corry jij bent goed op de hoogte van de aardrijkskunde hier in de buurt.. Volg je ons ook nog op de kaart ofzo? We gaan nou niet echt naar Gympie lopen maar morgen wel een paar wandelingen in het Noosa National park maken. En ik zal m'n gympies aan doen. Zorg je dat Coco goed uitrust met d'r pfeiffer? Arm kind. -
27 Februari 2011 - 09:21
Andrea:
Wij zijn weer terug van een weekje wintersport en kou en jullie maar lekker genieten van de warmte. Dat klinkt alsof we het niet lekker hebben gehad, maar dat is niet zo. We hebben ook zon, sneeuw en gezelligheid gehad. Kortom heerlijk een week in beweging geweest. Voor ons roept het werk weer, jullie blijven nog even lekker genieten van jullie vakantie. -
27 Februari 2011 - 12:10
Jolien:
Klinkt weer geweldig. Vooral die club haha.
Ik heb net heerlijk een weekje geskied! Hebben heerlijk weer gehad maar wel koud!
Veel plezier
xx -
02 Maart 2011 - 00:57
Thomas:
HE!
Hopelijk blijven jullie die natuurrampen ontlopen! Veel plezier nog! Groetjes vanuit de Bay Area! -
02 Maart 2011 - 08:55
Ellen:
We zijn trouwens wel door Gympie heen gereden maak ik je daar blij mee? We hebben inderdaad geluk dat we alles steeds ontlopen.. nu is het wel genoeg geweest met al die natuurrampen overal. We gaan morgen naar fraser island woehoee! liefs ellen -
03 Maart 2011 - 20:04
Mark:
Zo te lezen hebben jullie het goed naar jullie zin gehad en veel leuke dingen gedaan.
Jullie hebben het survivallen goed in de bol! Dat jullie nu ook naar Fraser Island gaan. Een huisgenoot van mij (die bij die Queensland Universtity stage heeft gelopen) zij dat het daar erg mooi was. Ben dus benieuwd naar de foto's daarvan :P
Veel plezier nog komende week!
06 Maart 2011 - 02:35
Ellen:
Hey broer! het was zeker heel mooi! jammer genoeg wel veel regen dus dat is een beetje jammer voor de foto's. je kunt in het volgende verhaaltje lezen wat we allemaal gedaan hebben;) x