Laatste weekje Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Ellen & Yvette - WaarBenJij.nu Laatste weekje Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Ellen & Yvette - WaarBenJij.nu

Laatste weekje Sydney

Door: Yvette en Ellen

Blijf op de hoogte en volg Ellen & Yvette

09 Januari 2011 | Australië, Sydney

Hai iedereen,

Deze week was onze laatste in Sydney voorlopig. Als je vraagt wat we hebben gedaan.. niet zoveel. We zijn vooral erg druk geweest met het zoeken en verkrijgen van een auto. Wat een stress zeg. In het hostel hangen veel papiertjes van mensen die hun auto willen verkopen en op een aantal daarvan hebben we maar gelijk gereageerd. Uiteindelijk hebben we 4 auto's bekeken. De 1e was eigenlijk ook onze eerste keus. Het was een klein autootje, niet te oud, weinig kilometers. Alleen het punt is dat ze in Australie erg moeilijk doen over registratie van je auto. Er zijn hier verschillende staten en als je een auto koopt moet hij op jouw naam worden gezet waar je ook weer voor moet betalen. Onze 1e keus was helaas geregistreerd in South Australia en om hem op onze naam te zetten zouden we daarheen moeten rijden. Nou willen we eigenlijk net de andere kant op. Dus dat ging niet door helaas. Verder was er een verroeste auto maar wel met campingspullen en nog 2 waarvan we dachten dat die wel okee waren. We zijn uiteindelijk voor de Holden Commodore gegaan. Het is een grote donkerblauwe auto met elektrische ramen en een spoiler. Het is een automaat dus dat wordt wel makkelijk. Voordat we hem kochten wilden we hem eerst in de garage laten checken voor de zekerheid. Met de moter was alles in orde maar de remmen, startmoter, banden en schokbrekers waren aan vervanging toe. Het is ook een oude wagen van 93 dus dan vind je altijd wel wat. We vroegen de man in de garage wat echt nodig was en uiteindelijk zijn de banden en de remmen vervangen. Voordat we hem lieten repareren hadden we afgesproken met de eigenaar om er $2100 voor te betalen. Aangezien er nog eens $1500 aan totale kosten bij zou komen hebben we ook $1500 voor de auto afgesproken. De eigenaar zat al in Nieuw-Zeeland en via zijn broer moesten we alles regelen wat ook wel irritant was want soms konden we hem niet bereiken, ga zo maar door. Veel gezeur. Gister hebben we hem op onze naam gezet en hij is ready to go. In de tijd dat we niet met auto's bezig waren hebben we gezwommen in het zwembad op het dak van het hostel, gekookt, boodschapjes gedaan en we hebben 2x afgesproken met Jeroen en Aarnoud, twee vrienden van Ellen uit Nederland. Gister was het Sydney festival. We zijn 's avonds naar het park gegaan en daar was het heel druk en gezellig. Er waren overal gekleurde lichtjes en schijnwerpers op de lucht gericht. We hebben midden in het centrum (want de wegen waren afgesloten) staan dansen op een combinatie van R&B/hiphop/soul muziek. Leuk sfeertje, iedereen was heel relaxed. Ook zijn we nog een ochtendje naar het Sydney Aquarium geweest. Het was heel druk met veel kleine kinderen maar wel leuk om te zien. Toch hadden we er meer van verwacht. Maar goed, het is wel een bekende attractie in Sydney. Onze plannen voor de komende twee dagen: we nemen de auto (hij heet trouwens Jack) naar twee nationale parken en dan naar Newcastle. We gaan naar Ku-ring-gai chase national park en vanuit daar door naar Bouggi national park. Daar blijven we een nachtje op een camping als ze plek hebben. We hebben al een tent en matjes gekocht bij de K-mart. Daarna rijden we naar Newcastle, een heel laidback relaxed stadje volgens de lonely planet. Er zijn stranden en een leuk centrum dus we zijn benieuwd. We gaan in ieder geval rustig aan doen want voordat we in Cairns zijn moet al het water wel verdwenen zijn en dat kan wel even duren. We hopen dat we daar uberhaupt kunnen komen want nu zijn veel wegen afgesloten. Eerst maar naar Brisbane, dan zien we wel weer.
Groetjes iedereen, Yvette&Ellen&Jack

• 09 Januari 2011 - 09:09

Mark:

heey ellen en yvette,

leuk verhaal en relaxt dat jullie nu een auto hebben.
    dat wordt lekker toeren:D

• 09 Januari 2011 - 10:08

Oma/opa:

Jullie hebben weer spannende dingen in het vooruitzicht.Geen hostel maar een camping.We zijn weer benieuwd.
    Have a good trip.!Andrea en Tom zijn in Gran Canaria.Lekker warm.Tot Later!

• 09 Januari 2011 - 10:31

Annick:

Nou maar hopen dat die tentjes van de K- mart waterdicht zijn voor als al dat water jullie kant op komt ;)
    Zijn er ook nog ergens foto's te zien? Ik ben benieuwd! xx

• 09 Januari 2011 - 14:44

Petra:

Veel reisplezier meiden. Ben benieuwd naar de parken en het vervolg van jullie tocht. Hopelijk laat Jack jullie niet in de steek.
    Liefs, Petra

• 09 Januari 2011 - 15:13

Corry Gaasbeek:

Hit the road, Jack! Have fun en rijd voorzichtig!
    Enne, na Valencia vallen vast alle aquaria tegen, Yvette. Tip: doe er minstens een uur over om te beslissen of je wel of niet naar binnen gaat.

• 09 Januari 2011 - 16:35

Stefan:

Please be gentil to Jack! Supertof dames, idd erg vervelend van Queensland maar hoop voor je dat allemaal toch gaat lukken. Duiken bij het Great Barrier Reef;)

• 10 Januari 2011 - 09:37

Jolien:

Heel chill dat jullie nu een auto hebben!
    Veel plezier met reizen.

Liefs

• 11 Januari 2011 - 09:23

Cees En Anneke:

Zo op jullie leeftijd al een eigen auto dat is wel heel super. Lekker dat je je nu niet meer afhankelijk bent van het openbaar vervoer.
    We lezen hier alleen maar nare berichten over overstromingen en zo dus als het niet nodig is kom daar dan niet te dicht in de buurt.

Knuffels vanuit een regenachtig Nederland

• 12 Januari 2011 - 10:57

Laure:

hahaha jack. weet je nog dat verhaal over jack.. heeul lang geleden? haha moest er meteen aan denken. maar echt chill dat jullie nu een auto hebben, je bent echt meteen een stuk mobiler he!
    nou heel veel plzier en tot het volgende berichtje!

xxxx laure

• 14 Januari 2011 - 19:30

Andrea:

Net terug van Gran Canaria. Ik dacht nog aan jullie. Wij hebben ook een weekje zomer gehad. Heerlijk. Veel plezier met Jack en dat hij jullie maar trouw mag dienen. In Spanje hebben we beelden gezien van de wateroverlast. Daar moet je nog maar even niet zijn.